"To nije u skladu sa zakonom Srbije": Svi se pitaju da li "Booking" ostaje da posluje kod nas, oglasio se ministar
Husein Memić, Foto: TV Prva/screenshot

šta će biti sa "booking-om"?

"To nije u skladu sa zakonom Srbije": Svi se pitaju da li "Booking" ostaje da posluje kod nas, oglasio se ministar

Ministar turizma je otkrio da li "Booking" nastavlja sa radom u Srbiji

Objavljeno:

Čuvena platforma za rezervaciju smeštaja "Booking" ne posluje u skladu sa našim zakonima, pa se postavlja pitanje da li će nastaviti sa radom u Srbiji.

Srbija beleži važne rezulate u oblasti turizma, koji bi bili bolji da nema sive ekonomije. Po sredi toga je i problem sa platformom za rezervaciju smeštaja "Booking".

"Ja sam nedavno govorio o "Booking"-u i rekao da svi moraju poslovati u našoj zemlji po osnovu zakona. Mi smo pokušali nekoliko puta da razgovaramo sa predstavnicima "Booking"-a, dolazili su kod nas, razgovarali smo sa njima, pokušali smo da ih uvedemo u zakonske okvire. Kada kažem uvedemo, to znači da oni ne posluju u skladu sa zakonom naše države, jer oglašavaju nelegalne korisnike, koji ostvaruju prihod u više miliona dinara, zapravo više miliona evra u našoj zemlji i to je zapravo ono što jeste tema", kaže ministar Husein Memić, dodajući:

Husein Memić
Husein Memićfoto: TV Prva/screenshot

"Nije to problem samo u Srbiji. "Booking" je tužila i Španija i Rusija i druge zemlje", rekao je ministar, ističući da je Evropski parlament sklopio dogovor sa pomenutom kompanijom, tako da će oni poštovati zakone zemalja Evropske unije.

"Cilj jeste da budemo deo dogovora koji je Evropski parlament uradio sa "Booking"-om, a to je da i mi uđemo u taj dogovor koji su oni imali sa Evropskom unijom, a to je da oni poštuju zakone naše zemlje.

Bonus video:

02:36

Evo za koliko para možete naći garsonjeru u Novom Sadu! Agent za nekretnite savetovao studente koji nisu našli smeštaj: Požurite!

Espreso/Prva/M.L.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.